×

Fen-Edebiyat Fakültesi,

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü,

Öğrencilerle Tanışma ve Bilgilendirme Etkinlikleri

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak her yıl olduğu gibi, 2019-2020 Akademik Yılı başlarken aramıza yeni katılan öğrencilerimizi hem akademik-idari personelle hem de eski öğrencilerimizle tanıştırmak, onlara eğitim programı, önemli yönetmelik maddeleri, derslerle ilgili katılım ve diğer gereklilikler gibi konularda bilgi vermek üzere bir tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledik. Hazırlık Okulunda eğitim görecek öğrencilerimizin de katıldığı toplantı, bu yıl uygulamaya koyduğumuz “Akran Desteği” programı çerçevesinde görev alan üst sınıf öğrencilerimizin, yeni öğrencilerle tanışmasına da olanak sağladı. Bu program sayesinde, yeni öğrencilerimizin akademik ve sosyal hayata daha kolay ve sorunsuz uyum sağlamasını, etkinliklere katılımının artırılmasını, arkadaşlık ilişkileri aracılığıyla dayanışma duygusunun pekiştirilmesini umuyoruz. Programda görev alan üst sınıf öğrencilerimiz de üstlendikleri sorumluluk doğrultusunda deneyimlerini paylaşma ve geliştirme fırsatına kavuşmuş olacaklar. Program, Bölüm Başkanlığı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi ve akademik danışmanların gözetim ve denetiminde yürüyecek.

Bölümde gerçekleştirilen bu toplantıya ek olarak, artık gelenekselleşen, Ankara ve çevresine yapılan geziler kapsamında bu yıl “Yürüyerek Antik Ankara” turu düzenlendi. 5 Ekim 2019, Cumartesi günü Ulus, Atatürk heykelinde buluşan grup sırasıyla 1. ve 2. Meclis, Roma Hamamı, Julianus Sütunu, Hacıbayram, Augustus Tapınağı, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Cer Moderni içeren rotayı yürüyerek gezdi. Ankara’nın tarihi ve kültürel dokusundan bir kesit sunan tur, öğrencilere ilerde bireysel ya da grup olarak gerçekleştirecekleri keşif gezileri için bir altyapı sağlamış oldu.

Bilkent’te Tiyatro İzleme Etkinliğimiz

Dönem sonu etkinliği olarak öğrencilerimizle birlikte Bilkent Tiyatro Bölümü öğrencilerinin oynadığı İngiliz yazar John Osborne’un “Look back in Anger” (Öfke) isimli oyununu izlemeye gittik. Oyun sonrası oyuncular ve rejisör Cem Emüler ile yaptığımız söyleşide, bölüm öğrencilerimiz oyunculara çeşitli sorular yöneltti.

Dönem Sonu Pikniğimizden Fotoğraflar